+38 098 262 20 20

+38 098 262 20 20

Як розірвати шлюб через

Як розірвати шлюб через "Дію" або онлайн?

Десятки таких пошукових запитів до Гугл щодня. У відповідь на ці запити, система видає рекламні оголошення «юристів» які гарантують розлучення онлайн за тиждень. Чи можна розірвати шлюб через «Дію» пояснюю в цій статті.

Мушу засмутити та застерегти тих, хто довіряє цим оголошенням. Зараз, в Україні, немає можливості розірвати шлюб через Дію або онлайн. Тож якщо вам пропонують розірвати шлюб у такий спосіб, шукайте далі та не довіряйте всьому, що пропонують. 

В Україні є три шляхи розірвання шлюбу: 

1. В РАЦС, шляхом подання спільної заяви про розірвання шлюбу подружжям, яке немає неповнолітніх дітей від шлюбу, який вони бажають розірвати.

2. Через суд

  • «Спрощена процедура». Шляхом подання спільної заяви про розірвання шлюбу подружжям, яке має дітей від шлюбу, разом з договором про здійснення батьківських прав та визначення місця проживання дитини
  • «Звичайна процедура». Шляхом подання позову про розірвання шлюбу одним з подружжя.

Через РАЦС потрібна обов’язкова ваша участь при поданні заяви.

Якщо розлучення відбувається через суд, адвокат може взяти всі питання на себе, подати позов та інші необхідні документи через свій кабінет електронного суду. Частково така процедура нагадує розлучення онлайн, оскільки всі документи можна подати в електронному вигляді, а в судових засіданнях брати участь в режимі відеоконференції. 

Отже, підведемо підсумки.

Розірвання шлюбу в Україні через Дію або онлайн наразі не можливе, а потребує подання документів та проходження встановленої процедури, яка в певних випадках може відбуватись онлайн.